Jesenický salám (1 kg)

Kalkulačka
194 Kč / kg

Jesenický salám je delikátní pochoutka, která okouzlí každého milovníka dobroty. Tento tradiční salám pocházející z Jeseníků je oblíbenou volbou pro všechny, kteří ocení autentickou chuť a vyváženou kombinaci koření. Ideální jako součást studených talířů, sendvičů či jako chuťový doplněk k vínu či pivu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Skladování: Skladujte při teplotě 1 - 5 °C
Trvanlivost: Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 5 dnů, VB 21 dnů, krájený VB 17 dnů
 

Jesenický salám je symbolem regionálního řemesla a tradice. Jeho chuťový profil spojuje výrazné kořeněné aroma s jemně pikantními tóny, čímž vytváří neodolatelnou kombinaci pro milovníky delikates. Vysoce kvalitní suroviny a pečlivá výrobní technologie zaručují konzumentům autentický zážitek každým soustem. Tento salám je neodmyslitelnou součástí studených talířů, elegantních občerstvení nebo jednoduchých, ale chutných sendvičů.

Veselá salámová roláda plněná smetanovým sýrem a bylinkami:
Rozprostřete plátek Jesenického salámu na pracovní plochu a naplňte ho smetanovým sýrem, jemně nasekanými bylinkami a plátky okurek. Pečlivě zrolujte a zakryjte potravinářskou fólií. Po chvíli v lednici krájejte na tenké plátky a podávejte jako elegantní občerstvení.

Horská pizza s Jesenickým salámem a houbami:
Vytvarujte těsto na pizzu do požadovaného tvaru a potřete ho rajčatovou omáčkou. Na vrch rozložte plátky Jesenického salámu, houby, olivy a nastrouhaný sýr. Pečte v předehřáté troubě až do zlatavé barvy. Podávejte se sklenkou červeného vína a pochutnejte si na horském aroma.

Salát se zvýrazněnou chutí Jesenického salámu a modrým sýrem:
Nakrájejte salátovou zeleninu podle vlastních preferencí a smíchejte s plátky Jesenického salámu. Na závěr přidejte drobné kostky modrého sýra a podávejte s čerstvě vymačkaným citronem a křupavým pečivem. Tento salát je skvělým doplňkem k obědu či večeři.

Grilované špízy s Jesenickým salámem a zeleninou:
Na dřevěné špízy postupně navlékněte kousky Jesenického salámu, papriky, cibule a cherry rajčat. Pokapejte olivovým olejem a ochutnejte solí, pepřem a bylinkami. Grilujte na rozpáleném grilu do zlatavé barvy a podávejte s čerstvým chlebem a dipem z bílého jogurtu.

Horská polévka s Jesenickým salámem a bramborami:
Udělejte si domácí zásobu hovězího vývaru a přidejte nakrájené brambory, kostky Jesenického salámu a nadrobno nakrájenou zeleninu. Vařte na mírném ohni do měkka a dochuťte solí, pepřem a čerstvými bylinkami. Tato polévka je skvělou volbou pro zimní dny v horách.

S Jesenickým salámem si přinesete kousek autenticity a tradice do svého jídelníčku. Nechte se unést jeho výraznou chutí a vychutnejte si ho ve všech podobách, které nabízí naše recepty. Jsme si jisti, že si přijdete na své a Jesenický salám se stane nedílnou součástí vašich kulinářských dobrodružství.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: